Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απάντηση σε πικρόχολα σχόλια από τον Στέφανο Γιάνναρο.

Διαβάζοντας στην δημοσίευση της Ρεσπέτζα το γράμμα που στέλνει για να ενημερώσει και να προφυλάξει η αξιότιμη Άννα Καραγιάννη, είδαμε και πολλά πικρόχολα σχόλια από ανθρώπους που σίγουρα δεν γνωρίζουν τι εστί αυτός ο άνθρωπος. Θα θέλαμε να απαντήσουμε λοιπόν σε όλους αυτούς που δυστυχώς δεν γνωρίζουν, χωρίς όμως να γράψουμε εμείς κάποιο άρθρο. 

Σας παραθέτουμε την απάντηση που έδωσε ο συνδημότης μας Στέφανος Γιάνναρος που μας καλύπτει πλήρως.

Αγαπητέ φίλε, που υβρίζεις με σκαιό τρόπο την Άννα Καραγιάννη, φαίνεται πως δεν γνωρίζεις καθόλου, ούτε την ίδια, ούτε πολύ περισσότερο την προσωπική της ιστορία και την περιπέτειά της! Σίγουρα πάντως την αδικείς, όταν λες, ότι δεν έχει επαφή με την κατάσταση στην περιοχή και ότι έρχεται μόνο για βόλτα.Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Δεν αποτελεί προνόμιο, ούτε μονοπώλιο των μονίμων κατοίκων η αγάπη για τον τόπο. Άλλωστε πολλάκις έχει αποδειχθεί, ότι τόσο η Αρναία, όσο και τα υπόλοιπα χωριά, έχουν στηριχθεί στους καταγόμενους εξ αυτών, αλλά μη μονίμως κατοικούντας σ'αυτά. Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης λόγω της ανεργίας στην περιοχή, αλλά από την άλλη, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε και τον άμεσο και υπαρκτό κίνδυνο της εξάπλωσης των καρκινογενέσεων λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος.Σκέψου μονάχα τι θα συμβεί, αν η εταιρία αυτή, κάνει την δουλειά της κανονικά, πάρει όσο χρυσό έχει η περιοχή, και πριν ολοκληρώσει τις συμφωνηθείσες αποκαταστάσεις αναφορικά με το περιβάλλον, κηρύξει μια πτώχευση και ως εκ τούτου αδυναμία διενέργειας οποιαδήποτε πράξης. 

Κανείς δεν θέλει την περιοχή μας έρημη λόγω ανεργίας, αλλά, ακόμα περισσότερο, κανείς δεν θέλει να γεμίσουν τα νεκροταφεία με μνήματα νέων ανθρώπων. Ο κύριος Πάχτας, όπως αποδείχθηκε, εκλέχθηκε δήμαρχος υφαρπάζοντας, τις ψήφους κυρίως των Αρναιωτών αλλά και άλλων με μόνο σκοπό και επιδίωξη την προώθηση της "επένδυσης". Έφθασε μάλιστα να πει μετεκλογικά, πως η επένδυση είναι η μόνη ελπίδα της περιοχής. Αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό, αφού μιλάμε για μια ιστορική περιοχή με απαράμιλλη φυσική ομορφιά (ορεινή τε και παραθαλάσσια), πανέμορφους και σπάνιους παραδοσιακούς οικισμούς, πολιτιστικό υπόβαθρο, το οποίο δεν συναντάται εύκολα αλλού,μια περιοχή με πολύ πλούσια θρησκευτική παράδοση αλλά κυρίως για μια περιοχή, που έχει εντός των γεωγραφικών της ορίων, την μόνη συγκροτημένη Μοναστική Πολιτεία στον κόσμο, το Άγιον Όρος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Η έλλογη και σύμμετρη αξιοποίηση όλων των ανωτέρω δεν αποτελεί "ελπίδα" για τον τόπο; Όλα αυτά δεν μπορούσε ο νυν δήμαρχος να τα προωθήσει και να τα αξιοποιήσει και τώρα, αλλά κυρίως, όταν επί χρόνια βρισκόταν στο υπουργείο οικονομικών; Και τότε όμως περί άλλων ετύρβαζε!!Και τότε ασχολούνταν με την ΤVX, την οποία παρουσίαζε ως σωτήρα και έβαζε τον κόσμο να μαλώνει στα καφενεία για χάρη της και η οποία, αφού έκλεισε τα στόματα μοιράζοντας αρχικά λεφτά με το τσουβάλι, έκανε την δουλειά της και έφυγε εν μια νυκτί, αφήνοντας την περιοχή μας τραυματισμένη και τρύπια σαν σουρωτήρι! Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα γίνει το ίδιο και αυτήν την φορά; Εν πάση δε περιπτώσει, είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά ιδία των νέων επιστημόνων, οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή και μεγάλωσαν σ'αυτή, να εκφράζουν τις απόψεις και την αγωνία τους και να θέτουν υπόψη των κατοίκων και την άλλη πλευρά του νομίσματος, την οποία επιμελώς αποκρύπτει, ή επιχειρεί να ωραιοποιήσει η τε δημοτική αρχή και οι πέριξ ή όπισθεν αυτής ευρισκόμενοι ή κρυπτόμενοι! 

Στέφανος Απ. Γιάνναρος
Δικηγόρος - Δημότης Αρναίας 

ΥΓ. Είμαι κι εγώ ένας από εκείνους, που κατά την πεζή και όπως αποδεικνύεται σχεδόν ανύπαρκτη λογική σου, έρχονται μόνο για βόλτα στην Περιοχή.

1 σχόλιο:

  1. Είναι το λιγότερο "αστείο" το απελπισμένο επιχείρημα αυτόν που μπρος το δικό τους "εφήμερο,πρόσκαιρο κερδος",ανθροπων που το "μότο τους για την ζωη" είναι "ότι φάμε ότι πιούμε ότι αρπάξει ο κ@λος μας".

    Βλέπουν το βουνό σαν ιδιοκτησία τους, και λενε πως οι άνθρωποι που δεν μένουν μόνιμα εδώ δεν έχουν δικαίωμα στον τόπο τους.
    Υπάρχουν άνθρωποι για να ασκήσουν την επιστήμη τους,είτε την δουλειά τους και γενικά για διαφορους λόγους δεν κατοικούν "μόνιμα" εδώ.
    Οι περισσότεροι από αυτούς ευελπιστούν όταν μπορέσουν να εγκατασταθούν μόνιμα εδώ.
    Πόσοι δουλεύουν στο εξωτερικό και έχουν ανακαινίσει το πατρικό τους η έχουν κάνει καινούριο σπιτι (δινοτας και δουλειά) και το επισκέπτονται κάθε Σ/Κ η με την πρώτη ευκαιρία?
    Με το σκεπτικο τους(των καλοπερασακιδων) θα πρέπει να πούνε σε έναν μαθητή(σήμερα) ότι αν θέλει να σπουδάσει π.χ. γιατρός,να "ξεχάσει ότι έχει για εδώ δικαίωμα-λόγο" αυτός κι ο πατέρας του γιατί ίσως για κάποια χρόνια της ζωής του εξασκώντας την επιστήμη του κάνοντας "καριέρα" τέλος τέλος θα λείπει.
    ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βρισιές και να μην είναι γραμμένα με greeklist.

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Όσα δεν τηρούν τους παραπάνω όρους διαγράφονται.